Ijskoud revieuw

Ijskoud is het tweede deel uit de Academicus Vampyrus reeks die geschreven is door de Amerikaanse schrijfster Richelle Mead.

 

Het verhaal gaat verder waar het eerste boek is gestopt. Nogal logisch aangezien dit deel 2 is. Er is een aanslag/aanval gepleegd op een koninklijke familie van de Moroi door Strigoi. Hier door is heel de Dhampier en Moroi gemeenschap van slag. Sint Vladimir Academy vertrekt naar het Noorden van Amerika en gaat daar met alle leerlingen, familie en hoeders van de Moroi die komen in een speciaal ski gebied.

Omdat dit verhaal zich afspeelt tijdens de feestdagen gebeurt er heeel veel in het resort. Maar daar gaat het niet over. Er gebeurt een tweede aanslag/aanval op een andere koninklijke Moroi familie en deze keer zijn er ook niet koninklijke Moroi gestorven. Hier door is weer heel de gemeenschap in rep en roer. Personen gaan hier door gekke dingen doen.

Ik heb super lang gedaan om het einde van dit boek te kunnen lezen. Dit boek heb ik namelijk al een keer eerder gelezen waar door ik wist wat er ging gebeuren. Het is namelijk erg spannend maar ook tragisch. Voor mij is het sinds de laatste tijd ook een stuk moeilijker geworden om een boek te lezen waar in iemand sterft spoiler alert dat is in dit boek helaas het geval.

Ik ga niet vertellen wie er sterft, dat zul je zelf moeten lezen. Als ik je ondertussen nog niet heb overgehaald om dit boek te lezen dan staat hier onder nog de beschrijving die achterop het boek staat. Veel lees plezier!

Rose worstelt met serieuze problemen op het gebied van relaties. Haar aantrekkelijke mentor heeft ene oogje op iemand anders, haar vriend Mason lijkt meer voor haar te voelen dan zij voor hem en Rose vindt het op zijn zachts gezegd nogal vervelend dat Lissa meer tijd aan haar vriend Christian besteedt dan aan haar. Nadat de Strigoi in de buurt een bloederige aanval hebben gepleegd, staat de academie van Sint-Vladimir op scherp. De hele school wordt in de kerstvakantie op een verplichtte skitrip gestuurd. Maar het schitterende winterlandschap en het chique skiresort leveren slechts de illusie van veiligheid. Wanneer drie leerlingen het resort verlaten om het op te nemen tegen  de Strigoi, gaan Rose en Christian achter hen aan. Maar als ze de drie gevonden hebben en op de terugweg zijn, worden ze gekidnapt… door de Strigoi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s